240 mil på 2 1/2 dygn

Nu har vi varit och luftat våra vingar!
Lördags morse bar det av till Finland, rättare sagt till Virojoki. Så långt bort i Finland man kan komma endast 7 km från ryska gränsen.
Vi som åkte var jag, Nanna, Malla (förstås!) och Ilo som skulle få hälsa på släkten. Nerresan gick jättebra, vi hade underbart väder fram till eftermiddagen och hann stanna och äta lunch i värmen.Väl framme blev vi välkomnade av Riikka och hennes fem kortisar. Det var så trevligt att träffa er igen!!
Vi kom till ro och trötta somnade vi.
Upp söndag morgon, för avfärd mot Helsinki, eller rättare sagt Espoo där Mallas date bor. Det gick bra att köra dom 20 milen och tack vare Riikka som tog emot färdbeskrivning hittade vi direkt hem till Kamu och Marjo. Dom kom och mötte oss på parkeringen. En jätteglad kortis som flög upp i famnen på mig, så öppen och lekfull.
Malla och Kamu träffades uppe i skogen och snabbt fick vi en jättefin parning och hängning. Malla gillade honom mycket .)
Stannade en stund och fikade hos Marjo och träffade också hennes malinoishane.
Sedan bar det av "hemåt" till Virojoki igen. Hungriga som vi var och mors dag i Finland som är helgdag där, det blev McDonalds. Men är man hungrig så duger det bra!
Sen tog vi ut alla hundarna i skogen. Fotade lite.


Ilo med sin syster Sumppa


Ilo, Sumppa och mamma Sontti (FI UCH Dalimattas Just A Smile) som är 12 år gammal.


Ilo med sin mamma.

På söndag kväll var vi om möjligt ännu tröttare och lade oss ganska tidigt.
Vi sov gott andra natten och hundarna också.
Riikka åkte till jobbet tidigt på måndag morgon så vi sade hej då till henne. Jag och Nanna packade ihop och åt frukost och sen åkte vi tillbaka till Marjo och Kamu för en andra date. Även denna dag gillade Malla och Kamu varandra och nöjda var vi allihop :)
Sedan kom Kamus uppfödare Anne och hennes man så vi skrev papper och dom fick se Malla en snabbis innan vi lämnade Helsinki för att köra mot Luleå igen. Hemresan gick också bra. Vi har sett hela Finland uppifrån och ner :) Två på måndag natt var vi framme i Luleå och jag fick fyra timmars sömn innan hundar skulle ut och sedan åka till jobbet... Parningsresor är inget för veklingar :)

Tusen tusen TACK Nanna för jättetrevlig sällskap, vi har skrattat så vi nästan gråtit ibland. Nästa gång åker vi till Ryssland som sagt!
Tusen tusen TACK Riikka för att vi fick bo på ert hotell :) fått frukost och umgåtts med er, vi saknar er och hoppas vi ses snart igen.
Tusen tusen TACK Marjo och Anne för att vi fick komma och träffa Kamu.
Sist men inte minst TACK Kamu för att du glatt och villigt ställde upp!

Nu får vi se om det resulterar i små bäbisar. Med så fina föräldrar kan det ju inte bli annat än bra!

Kommentarer
Postat av: Riikka

Jättefina bilder! Det var trevligt att ses, välkommen åter :)

2010-05-15 @ 21:04:53
Postat av: Jeanette

Förvånad att du som ska vara så noga använder en hund med en morfar som har HD-fel... där ser man;)Men som så mkt annat så är väl inte heller det ärftligt när det hamnar en bit bak i stamtavlan, då har ju de flesta sjukdomar en tendens att försvinna av sig själv...

2010-05-26 @ 10:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0