Flipperkulan

 
En väldigt hundintresserad tjej har en dag en tik hon tycker är nog bra för att användas i avel. Tankarna på en egen valpkull föds, tiken blir äldre, meriteras och lämpliga hanar utses. En vacker sommardag börjar den blivande mammahunden löpa, och resan går till Helsingfors och den (efter mycket hårt granskande och beslutande) utsedda hanhunden. Parningen går bra och nu väntar alla på resultatet. Två fina, trevliga, rastypiska, vackra, stabila, arbetsvilliga individer, vad kan bli av dessa? Två månader senare föds sex valpar, och dom växer och äter och blir vildare och busigare och större för var dag. Tanken på att behålla en egen valp föds, och som uppfödare har man privilegiet att få välja själv, dessutom har man följt valpkullen på nära håll och kan välja den absolut bästa och mest lovande. Kan det bli bättre?
Mafia blir namnet på den speciellt utvalde valpen, som ska bli mattes nya tävlings-och utställningshund. Månaderna går, den lilla galna valpen växer och växer och en vacker majdag nästan två år senare kan den ambitiösa nya uppfödaren kritiskt skåda sin uppfödning, vad blev det av den speciellt utvalda lovande valpen som skulle ge HOPP om framtiden. Hmmm....efter granskande och mätande och erfarenheter av att ha delat liv med denna individ ett bra tag kan man konstatera- det blev en....... FLIPPERKULA!!
Var är den eleganta, vackra collie med svepande fina rörelser, väna sätt och milda uttryck, drömmande blick och samarbetsvilja som vi ville ha?
Ja inte bor hon under samma tak som oss i alla fall! Här bor en späd, tunn, liten, svartbrungrå gansterbrud, med ben som pekar lite åt alla håll, små små pillemariska ögon som ser ALLT som händer och busbusbus jättemycketbus i blicken. En hund som aldrig rör sig i elegant trav, snarare kastar sig hejdlöst framåt i alla riktningar tills det tar stopp (då fortsätter man i andra riktningen), totalt oöm för allt som händer, gör ont eller tillrättavisar en. Ständigt pipande, skällande, brottandes, studsandes i fönsterrutorna hemma, platsliggning vad är det (projekt appellstart 2015) ja hon är väldigt mycket åt alla håll....

...världens finaste, bästa Mafia-valp som inte hade kunnat vara bättre på något sätt :)
Visst är det roligt med hundar. Det blir aldrig som man tänkt sig, men ändå så bra ändå!

ps. Fast ibland är hon väldigt billig, men det tar vi en annan gång :)
ps2. Bilden föreställer hennes väldigt lydiga, vackra och rastypiska kullbror Enzo, som gör sig mycket bättre på bild, dels för att han har lättare att stå stilla och dels för att han är mycket vackare dessutom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0