Släkten är värst!


I lördags fick jag ett trevligt mail från Finland :) Mallas kullbror Matti, Auringonkukan Mega Matti, har varit på mentaltest och skrapade ihop hela +223 poäng, skottfast och givetvis godkänd!! Jättejättefina poäng, det är få collies som kommer upp i dom siffrorna, och det är höga poäng oavsett ras. I Finland krävs +75 poäng för godkänd.
Domarnas kommentarer efter testet var (säkert dåligt översatt av mig):
"En trevlig hund, reagerar snabbt och klokt men återhämtar sig också snabbt. Livligt temperament och bra balans mellan mjukhet och intensitet."

Vi är förstås jättestolta och glada över Isac's son!
Han har sedan tidigare 1-pris i lydnadsklass 1, och är en väl fungerande familjehund som är bästa kompis med familjens barn :) Och även med kissen, som bilden visar.
Tack Heli med familj som tar så fint hand om Matti!

Matti och hans kullsyskon är resultatet av selektiv avel i flera generationer på båda han-och tiksida, på hundar och kullar som har fina arbetsegenskaper, livlighet, balans, stort lek-och kampintresse, koncentrationsförmåga och bra nerver så hundarna reagerar med rätt beteende i rätt situation. En collie ska vara en trevlig aktiv familjehund, som glatt hänger med på allt möjligt, går att jobba med om man vill, en underbar kamrat som inte har begränsningar i något område, varken fysiskt eller i tanken.
Visst är det väl en sån collie vi alla vill ha?

Kommentarer
Postat av: Ida & Rover

Roligt att höra!

2012-06-11 @ 22:25:35
URL: http://rovering.wordpress.com
Postat av: Julia

Härligt!! :D

2012-06-12 @ 20:26:44
URL: http://bozo.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0