Monsterbabys

Valparna har kommit!
Vi bor ute i vårt sommarhus i skärgården utanför Luleå och jag har inte tillgång till datorn att kunna uppdatera hemsidan, men lånar idag brorsans dator och skriver några rader här.
Den 14 juli föddes dom, 1 blm hane, 3 trf hanar och 3 trf tikar. Den förstfödda tiken var mindre än övriga och hade problem att få i sig mat från första stund. Vi kämpade med henne men efter ett och ett halvt dygn dog hon. Så oerhört ledsamt, vi tog det så hårt att hon inte fick leva som sina syskon. En fin begravning fick hon och vi minns henne för alltid även om tiden med henne blev så kort!
Övriga sex valpar mår jättebra. Det är sannerligen en monsterkull :) Redan sjätte dagen hade alla dubblat sin födslovikt, och vi fick flytta ut dom från valplådan för det var bara en tidsfråga innan någon rymde. Dom lärde sig tidigt att klättra upp på Malla. Nu har dom en tredjedel av valprummet till godo.
Alla är mycket aktiva och svarar redan fint på kontakt, små babypussar är underbara :)
Nu väntar vi på att dom ska lära sig gå ordentligt, det är inte långt borta, och snart öppna ögonen. Idag 9 dygn gamla väger minsta tiken 800 gram och största hanen 900 gram. Dom är stora, så fint musklade och kraftiga.
Malla är så duktig mamma, hon visste precis vad som skulle göras under valpningen och har fortsatt att ta hand om dom på bästa sätt. Hon är i utmärkt kondition, förutom mjölk i juvren kan man inte se på henne att hon har en stor kull valpar.

I dagsläget är två valpar obokade, pga händelser som gjort att valpköpare hoppat av. Om någon är seriöst intresserad, ring mig helst (070-678 91 46) eller mail går också bra som första kontakt, kortiscollies@hotmail.com

Hittills överträffar dom mina förväntningar, troligtvis blir det hundar med förutsättningar att kunna prestera inom något arbetsområde, varför sådana hem sökes först och främst.
Hör gärna av dig om du tror du kan erbjuda en monstervalp ett bra hem!

Bilder och uppdatering av hemsidan blir troligtvis under nästa vecka. Om en och en halv vecka flyttar vi hem härifrån så då återgår livet till det normala :) Just nu njuter vi av skärgården, hundar och valpar som är helt underbara på alla sätt.

Hoppas ni alla har en skön sommar!!

RSS 2.0