Skärgårdshelg!

Se och njut. Vi spenderade helgen på Skagsudden på Sandön.


Alison känner på vattnet. Hon tyckte det var kul att plaska omkring.


Farbror Morris är klok. Jag gör som han...


På bryggan. Hej, bara vad det går.


I hundgården. Hundarna har varit ute från halv sju-tiden på morgonen till kvällen. Inte bara instängda, vi har varit på långstranden och kastat  pinnar i vattnet, och lekt mycket på vår stora tomt. Malla och jag sprand en tur i skogen på lördag kväll.


bastun och dusch, nätboda och dass. Fin utsikt från dasset :-)


Sådan far sådan dotter.


Morris älskar att strosa i vattnet.


Jag blötte ner mig, rullade i sanden och lyckades få kåda överallt i pälsen i hundgården, men annars var jag snäll.


Isac njuter i solen på bryggan.


Sveriges finaste bastuflotte!Båthamnen på Skags. Mammas båt närmast och mamma i full färd med en- målarpensel! (vad annars?)


Min mamma har målarmani.


Se så fin båten blivit med blåfärg.
Vårt lilla växthus som otroligt nog klarade höststormen.


Lite sand på näsan får man räkna med i skärgården.


Jag njuter av solen och värmen.


Vår stuga, med hundgården och dasset i bakgrunden.


Eftermiddag och alla är trötta av skärgårdsluften. Skööönt med en tupplur!

Så mycket händer hela tiden men nu fick ni i alla fall se hur vi har det på ön. Räkna med att vi flyttar ut när semestern kommer!
Ha det bra alla!

Nya bilder

...på Alisons sida.
Full rulle , skriver en rapport någon dag.

Barmark och spårträning!

Mycket att göra så här års. Tiden räcker inte riktigt för att hålla bloggen uppdaterad...
Igår, första maj, åkte jag och Mats och Maria ut i skogen och lade spår. Gissa om vi var glada, inte spårat sedan oktober! Strålande sol, +17-18 grader i skuggan, otroligt! 
Alison skulle göra sin spårdebut, spännande! Jag lade ett rakt spår ca 40 meter med leksak, såklart i medvind. Hon tog upp spåret när vi korsade det andra gången, lite osäker men följde ändå. Sedan var det bajs-paus... Ja, hur var det nu med att ha hunden väl rastad innan... Nåja, hon fortsatte sedan och hittade leksaken. Lite brydd i den först, men sedan lekte hon bra.
Vi gjorde en bas i skogen där vi satt med hundarna, Alison tränade att vara uppknuten i träd och det gick ganska bra. Malla fick ett ganska rakt spår med två föremål, korsade cykelväg. Hon spårade kanon, låg näsa och helt i kärnan. När Malla och Kosse gått sina spår fick lilla Ally så mycket energi så vi tänkte, vi lägger ett till spår åt henne! Denna gång icke-förar spår, Mats lade det. Efter ca 10minuter gick jag med henne till avstampet. DAMMSUGARE! Hon tog spåret direkt och gick så fint och noggrant, nog vet jag allt vad jag ska göra, tycktes hon säga. Rakt på leksaken och denna gång lekte hon mycket bra. Klockrent kan man säga! Så nu kan hon spåra också, vår Allygator :-) Mot nya djärva mål!!

Här kommer lite foton från hundpromenad på valborg. Skotträning har vi förresten fått... Mycket raketer onsdag, torsdag. Alison helt obrydd. Så vi har hunnt träna mycket som ni hör :-)


Så här ser hon ut 13-14 veckor gammal! Hon är så fin!


Malla är ibland svår att fånga i bild...


Nu tar jag er!!


Över stock och sten, det är så roligt att springa.
Brottas gör vi i vår familj jämt och ständigt.
Morris gillar att rulla sig i gräset (fjolårets).


Hääärligt!


Är det en sork månne?
Hej bara, vad det går!

Alison och jag är fina vänner. Men det är en mycket bestämd dam. För det mesta går jag åt ena hållet, hon åt det andra. Det händer att vi går åt samma håll och då är man glad över det. Hon skulle i veckan bestämt äta en möglig gammal talgboll som fåglarna lämnat, och jag sade åt henne ordentligt. När man gör det och hon inte håller med, då fräser och spottar hon som en kobra och blir ARG tillbaka. Gick igen för att äta den äckliga klumpen, jag arg igen och den rackarn ännu ARGARE. Vi är glada att alligatortänderna snart ramlar ut, om vi har tur kommer inga nya...
Skämt och sido, vi älskar henne så mycket. Hon är så trevlig och balanserad (när hon inte spottar och fräser vill säga), det blir mer och mer fart i henne och nu blir det en spännande resa att börja lite mer ordentlig träning.

Har lagt nya bilder på hennes egen sida.
Ha det bra i vårsolen!

RSS 2.0