UtlandssemesterMånga svenskar tycker om att åka utomlands, till Thailand två veckor, massa sol, bad, lata sig, äta god mat och bo lyxigt på hotell. Vår utlandssemester blev lite annorlunda. En speed-roadtrip som från start till mål tog 22 timmar :) 
På mindre än ett dygn hann vi köra 122 mil, besöka ett annat land, äta god mat, mysa i solen med en glass, uppleva underbar sommar med värme (+23), blomsterängar och klarblå himmel och en sol som lyste nästan hela natten också. Vi har träffat gamla goda vänner och fått nya vänner, fått många goda skratt, lärt oss nya finska ord och Malla har såklart haft sin date med Ykä!! Kärlek uppstod och nu håller vi tummar och tassar att det tillverkas små hundbäbisar i magen :)

Jag somnade väldigt väldigt gott (och väldigt väldigt tidigt) på söndag kväll, efter att ha varit igång sedan fem på morgonen i lördags, kört bil som en idiot och fått många intryck. Fem på morgonen på söndagen rullade vi in på gården hemma, nöjda, glada och som sagt lite trötta. Packa in från bilen, äta en stooor frukost, ta en efterlängtad dusch, rasta och mata vovvar, sedan åka på jobbet...

Tack Maria för en jätterolig galen minnesvärd solig resa!!
Tack Merja för att vi fick komma på date!!
Tack Malla för att du fattade tycke för fina Ykä!!
Och sist men inte minst, tack Mafia för att du gjorde oss sällskap!!
(I 120 km/h har hon scannat av halva Finland, larmat för cyklister, gående, ren, katt och diverse andra skumma saker, hon tyckte resan var jättespännande!)

En midsommarnatts drömAlla som läst William Shakespeare och En midsommarnatts dröm vet att det där med kärlek inte alltid är helt problemfritt. Nu hoppas vi att det inte ska bli fullt så komplicerat när Malla ska på date :)
Just när jag jobbar 10 dagar i sträck, har fullt upp med massa andra saker, inte har ork eller en tanke på kärleksäventyr..... DÅ bestämmer sig vår tös för att börja löpa. Enligt blodprovet ska stora dagen D infalla på midsommardagen, så det är bara att fixa å trixa med jobbet, tanka bilen, packa väskan med hundpass å annat viktigt som behövs och ringa min kärleks-äventyrs-medresenär och meddela: Packa väskan, vi åker lördag morgon!
Tidigt på lördag, jättejättetidigt, startar vi vår resa och förhoppningsvis ett dygn och 120 mil senare är vi hemma igen nöjda och glada över att kärlek uppstod mellan vovvarna. Hursomhelst kommer det att bli en sån där galen-urtrevlig-skratta-så-vi-får-ont-i-magen-resa,  och det ska bli så kul att träffa våra goda finska vänner igen!
Nu måste jag bara tänka ut vilka blommor som ska läggas under Mallas sovkudde, så hon drömmer om rätt pojke :)

Vi önskar alla vänner nära och kära en riktigt
GLAD MIDSOMMAR!!!

Visst är Merry en stilig midsommargosse :)

Superteam!Nu har vårat duktiga team varit i farten!
Stimma-fullt-ös-medvetslös kursar och tränar och är allmänt på G (hennes läggning är lite mer åt "på G-hållet" kan vi berätta för er som inte känner henne), och har också varit ute och luftat sina vingar på tävlingar. I helgen blev hon godkänd i anlagsklass viltspår :) GRATTIS!!!
Gunilla och Stimma började en kurs tidigare i vår och nu på tredje försöket gick det vägen på anlagsprovet, och känner jag båda två rätt så är det full fart framåt som gäller! Förutom viltspårkurs går dom också en agilitykurs och snart blir det dags för appellkurs. En massa utställningar är planerade i sommar och ett MH ska vi hitta åt denna GLADA tjej som har stooooor charmfaktor, en väldigt glad svans och tar sig an alla aktiviteter med fin positiv anda och outtröttlig energi :)
För några veckor sedan debuterade detta ekipage i lydnadsklass 1, skrapade ihop 130 poäng och hon låg platsen också!!! Jag tycker det är mycket fint resultat att vara tävlingsklara efter bara ett drygt halvår tillsammans, dessutom har vi haft en lång vinter med begränsade träningsmöjligheter. Att hunden dessutom var en GLAD virvelstorm med jätte-mycket-spring-i-benen-och-super-turbo-speed som knappt kunde ordet "sitt" när hon intog det nya hemmet i höstas gör prestationen ännu större.
Vi är jätteglada och stolta över er Gunilla, och vet att fler fina resultat kommer att ramla in i framtiden!

Tillsammans har vi ett mål att starta brudarna i appellen i september, men jag och Mafia är redan omkörda (i innerfilen!) av detta team.

Det händer även andra spännande saker hos oss just nu, och förhoppningsvis kan vi komma med en fin nyhet inom kort!

Släkten är värst!


I lördags fick jag ett trevligt mail från Finland :) Mallas kullbror Matti, Auringonkukan Mega Matti, har varit på mentaltest och skrapade ihop hela +223 poäng, skottfast och givetvis godkänd!! Jättejättefina poäng, det är få collies som kommer upp i dom siffrorna, och det är höga poäng oavsett ras. I Finland krävs +75 poäng för godkänd.
Domarnas kommentarer efter testet var (säkert dåligt översatt av mig):
"En trevlig hund, reagerar snabbt och klokt men återhämtar sig också snabbt. Livligt temperament och bra balans mellan mjukhet och intensitet."

Vi är förstås jättestolta och glada över Isac's son!
Han har sedan tidigare 1-pris i lydnadsklass 1, och är en väl fungerande familjehund som är bästa kompis med familjens barn :) Och även med kissen, som bilden visar.
Tack Heli med familj som tar så fint hand om Matti!

Matti och hans kullsyskon är resultatet av selektiv avel i flera generationer på båda han-och tiksida, på hundar och kullar som har fina arbetsegenskaper, livlighet, balans, stort lek-och kampintresse, koncentrationsförmåga och bra nerver så hundarna reagerar med rätt beteende i rätt situation. En collie ska vara en trevlig aktiv familjehund, som glatt hänger med på allt möjligt, går att jobba med om man vill, en underbar kamrat som inte har begränsningar i något område, varken fysiskt eller i tanken.
Visst är det väl en sån collie vi alla vill ha?

RSS 2.0