Världsresenärer


"När går min flight egentligen?" undrar Thareq- hårdrockare och världsresenär :) 

Nu har våra valpar blivit 8 veckor och börjar spridas över världen. Dom åker bil, flyg, tåg och så går dom några steg själva också men man orkar inte så långt för egen maskin när man är liten valp. 
Alla sex som hittills flyttat har intagit sina hem med storm, och tröttar nog ut sina nya människor ibland (tänk då på mig som haft 10 stycken). Resterande flyttar under veckan och Stormen blir kvar här ett tag, innan hon får ta värvning in the swedish army. Hon passar varsomhelst där det HÄNDER grejer!
Thareq, Merciless Skies On Fire, åkte igår flygplan 3 gånger, i två länder, cool kille alltså :) Är man hårdrockare så är man, mycket turnerande blir det...
Tack alla underbara valpköpare, och tack underbara valpar för åtta oförglömliga veckor. Ni har inte bara gjort avtryck i mitt hjärta, utan också avtryck lite här och där....i tapeten, skosnören, gräsmattan, köksstolar, min hörsel... Jag saknar er allihop trots det <3
Nu finns Merciless collies på Facebook!
Där finns lite bilder och fler kommer...
 

Veterinärbesök


Flamma och Stormen vilar sig (en mycket kort stund..) efter veterinärbesöket
 
Igår packade vi in 10 galna valpar (puh) i min bil och även en galen Mafia (puh) för att åka till Öjebyn och ögonspegla, besikta, id-märka och vaccinera valpar. Mafia skulle omlysas.
Resultatet blev 8 Cea ua, en med lindrig Crd och en med litet colobom på ett öga. Alla valpar var helt ua på besiktningen.
Mafia var fri och hennes hökögon ser allt som händer och sker, ibland skulle jag önska att hon såg lite sämre faktiskt :)
Nu börjar snart dom små galningarna flytta ut i världen...
Skriver mer en annan dag (puh!)
 

6 veckor

Idag är valparna 6 veckor gamla och dom är underbart roliga, underbart fina och underbart tröttsamma! 
Det har varit många besök under veckan som gått, vi har också varit på bilutflykt och dom har numera rally ute på gården, världen är väldigt spännande och trots regn, blåst och kyla får man jaga dom små galningarna när dom ska in. Känns som att jag jagar små galningar mest hela tiden numera.
Vi hade sol en dag denna vecka och då blev det några bilder utomhus, annars regnar det heeela tiden... Eftersom jag sköter allt med valpar och annat helt själv så hinner jag inte fota så mycket...puh det är många bäbisar-med-jättesnabba-ben-och-jättevassa-tänder att hålla reda på...


Besökare är uppskattat

Smash


Flamma


Lovis


BallsTass och hej för idag!


Valpskola med Jarmo

 
 
Vår glada jätte-mycket-energi-i-hela-kroppen-och-tugga-på-allt-kille Jarmo är 5 månader gammal och trots fullt upp med babyvalparna försöker vi få lite ordning på honom, och en jättebabykille som är stor och tung som en vuxen hund men ännu valp i sin hundhjärna, det är mycket att få ordning på.
Han är duktig och läraktig, tycker mycket om godis och kel, och koncentrerar sig bra. För det mesta. I alla fall ibland. Några minuter om dan. Han kan många saker redan, och det är mycket en ny världsmedborgare ska lära sig.
Att ta ögonkontakt innan matskålen ställs ner (jag tittar jättejättesnabbt för jag är jättejättehungrig!)
Att vänta vid grinden tills man säger varsågod (jag glömmer ibland när jag har bråttom)
Att inte dra i kopplet (fast ibland galopperar jag för benen är fulla av energi)
Att sova på morgonen tills matte vaknar (längre än till Kl 6 är alldeles för länge)
Att inte skälla inomhus (jag är tyst ungefär en minut då och då)
Att inte skälla ute på gården (jag är tyst ungefär en sekund då och då)
Att sitta kvar när kopplet tas bort (jag kan faktiskt men det är lätt att glömma när man är liten)
Att springa iväg när matte säger hopp och lek (det kan jag alltid!)
Att inte jaga igelkotten (här får jag nog IG, tror det betyder igelkott)
Att inte tugga på möbler, koppel, allt möjligt (jag tuggar bara när ingen ser)
Att inte äta hästbajs (jag älskar hästbajs)
Att komma när matte ropar (ibland hör jag lite dåligt)
Att alltid lyssna på NEJ (ibland hör jag inget överhuvudtaget)
Vi tränar vidare och försöker hänga med i svängarna :) Mattes kille har så fina vackra ögon så hans hyss glöms snabbt när han tittar på mig och säger "Förlåt men jag råkade glömma..."
 

RSS 2.0