Februarisolen tittar fram

Nu har kylan gett sig för denna gång. Då kom det mer snö istället... Vi har verkligen en riktig vinter och bra är ju det. Det får vara hur kallt som helst och hur mycket snö som helst, bara det inte blir plusgrader och slask och regn.
Det finns dåligt med skoterspår att ta sig fram i sen den senaste snön kom. Men vi kämpade oss ut en sväng ner på isen idag.Jag har också sen senast inhandlat ett nytt halsband åt Malla, i en fyndlåda i djuraffären fanns det. 30 spänn. Nu ska hon lära sig att gå i koppel, det börjar bli dags vid 2 1/2 års ålder..... Ett mjukt stryp och inte så fasligt smalt. Jag har svårt för stryphalsband, rundsydda i läder går bra men de är så mjuka och tjocka för henne så hon drar ändå. Vi har provat detta nyinköpta och det är jättebra!Avslutar med en målning jag gjorde för några år sedan på Morris pärm. Jag har inte tid eller ro att måla numera men kanske skulle jag ha fortsatt...Ha det bra alla!!

Bilder från Jokkmokk

Här kommer några foton som Maria tog i ridhuset i Jokkmokk.
Ja, jag har alltid mössa på mig, om någon undrar! Jag är en mössmänniska :-)

Domaren tyckte att Malla var "för smal genomgående över hela kroppen"... Hon har inte mycket hull men alldeles perfekt tycker jag. Jag håller aldrig mina hundar i för mycket hull, jag vill ha dem slanka och fina för jag tycker att de mår bättre så och kan röra sig mer och med mindre risk för skador. Det är ganska vanligt på collie att ha de i för mycket hull tycker jag.
Jag har absolut ingenting emot denna domare, och dessa åsikter gäller utställningar överlag. Oftast vill domare hellre ha hundarna lite runda än lite smala. Ibland har mina hundar slagits av hundar som varit rent feta, som tunnor över ryggen. Välkroppade heter det ibland......  Vi får helt enkelt äta upp oss till nästa gång :-)


Avslutar med en vinterbild. Nu verkar det som om kylan ger med sig för denna gång. -12 idag och imorgon ska det bara vara -5. Tänk, jag svettades riktigt idag när vi promenerade i skogen, trots -12. Man vänjer sig faktiskt när det är kallt länge.Nu ska vi heja på Södergren och Olsson i skidspåren!!

Ha det bra!

Kallt så in i..............(censur!)

Kylan håller i sig. I morse -27 grader. Huva! Hundarna kan knappt vara ute. Går korta promenader 15-20 minuter men det är absolut nog, =myror i brallan på både mig och hundar :-)

I lördags åkte jag och Maria till SBK-utställning i Jokkmokk, som ligger inåt/uppåt landet 17 mil bort längs Luleälven. Otroligt vackert att köra i vinterlandskapet och se snötäckta granar i gnistrande kyla.
Domaren tyckte inte om Malla och Malla tyckte inte om domaren! Hon sjåpade sig som värsta fjanten och inte konstigt att hon fick det blåa bandet (2:a) tyckte jag. Men när jag kom hem och läste kritiken tror jag knappast att hon hade fått CK i alla fall, för hon föll inte domaren i smaken. Malla var lovad Jokkmokkskorv (mkt fin korv!) om hon blev champion men det blidde ingen korv denna dag... (Jag sa: vi gör korv på hunden i stället ;-) ) Maria fick ialla fall sin korv och vi hade en mycket trevlig dag. Träffade Ancis Greta för första ggn sedan hon var lill-liten och lite förälskad blev jag faktiskt. Oj vilken fin hund! Även massa andra trevliga människor och hundar.
Lite bilder togs och nån kommer på bloggen senare i veckan.

Dessutom:
Så otroligt roligt att collierasen fått en till uppfödare som förärats med Hamiltonplaketten! Den fjärde collieuppfödaren genom tiderna (rätta mig om jag har fel) och den första korthårs-uppfödare som får detta! GRATTIS Yvonne och kennel Gemdales som verkligen förtjänar detta. Jag är så glad och tacksam att du sålde mig Morris, att du trodde på mig när jag som 16-åring ringde dig första gången. Min resa med rasen började då och all hjälp och uppmuntran du gett mig är ovärdelig. GRATTIS från hela mitt hjärta!

Ha det bra alla!

Kalas och snöstorm!

Här händer det alltid någonting. Om ni tror att vi sover oss igenom vintern så hade ni fel. Händelserika dagar!

Bror Johannes på kalas i fredags.Roligt hade vi!En närgången hund som hade näsan sååååå nära tårtan. Ja, det är Malla, och ja, hon står på kökssoffan. (ja, nästan i tårtan faktiskt....)Gottigott :-)Jag fick jättefina handskar av bror och syster. De är SUPER kan jag meddela efter några dagars testande (i snöstorm dessutom).I lördags hade jag och Lena kalas och såg melodifestivalen. Lena fyllde 18 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu har vi skottat snö några dagar och så här ser det ut hemma på gården.Idag måndag pulsade vi ut i skogen, första ggn på flera dagar. Det har varit mellan -13 och -20. Kuling. Mkt snö! Hundarna har inte velat gå ut, men idag slutade det snöa och bara -8, och se så fint det blir efter snöstorm.

Hrm, Isac är alltid så nyfiken när kameran kommer fram.Nu vet ni vem det är när bilderna ser ut så här, så nu skrivs ingen namn ut.....Februarisolen tittade fram!

Och så här ser en nybliven 27-åring ut!! Härligt att bli äldre. Jag växer mer och mer ikapp mig själv :-)Ha det bra!

Äntligen februari

Solen har börjat visa sig lite smått igen, man blir piggare på morgnarna när det är ljust redan kl. 7. Oj så fina dagar det är när solen är framme. Nu törs vi också vara ute på isarna, vi går bara knappt en km från vårt hus så är vi nere på isen. De här bilderna tog jag för några dagar sedan, solen sken och några minusgrader.

Vacker flicka, Ilo såklart.


Här är jag. Om någon undrar varför jag har så stooora solglasögon, så är det för att jag ska kunna ha mina vanliga glasögon under. Genialt :-)


Triss i blått!


Hej bara! Malla, vem annars....Igår blev det snöoväder. Från Ryssland, huva, kuling och -13 och massor med snö därtill. Skottat snö igår och idag, bra med motion. Skönt att vara ledig när det är sånt väder.
Igår fyllde jag år!! Idag fredag ska vi ha lite kalas, brorsan kommer efter jobbet och vi beställer pizza och äter chokladtårta. Bilder kommer nästa vecka. Ikväll kommer mamma förbi så festen fortsätter.
Hunderna får råa märgben i kväll, brukar ge dem några ggr i månaden. Perfekt sysselsättning när det blåser kalla nordanvindar och snön viner ute.


MUMS :-)

Trevlig helg alla!

RSS 2.0