Filmtime

När jag och Ulla slutat jobben igår (vi slutar båda så tidigt på torsdagar) åkte vi ut på Hertsön och gick en långtur i skogen. Vi åkte sedan in till stan, jag köpte kaninpellets och hö till Doris (=kanin), Ulla hittade en kanon borste till Diva på rea, sedan till Hemmakväll för att hyra film.
Filmtime, IGEN........
Ja, vi ser mycket film under vintern. brukar bli 2-3 per vecka. Denna gång valde vi en otäck en, men av bilderna kommer ni att se att det inte var jag som blev rädd. Den var inte särskilt bra heller.
 Mat skulle vi ju ha också och Frasses blev det, Vegomål:Nosar överallt som vill ha!


Visning av filmen för alla som var intresserade..... Det verkar som att valet föll i smaken (eller var det matlukten på händerna?).


Ilo tog direkt en plats i en av fotöljerna, titta noga så ser ni hennes tunga :-) Kanske en pommes som slank ner...


Under filmen satt Ulla mest under sin huva, HO HO,, och det var inte för att hon är fotoskygg kan jag meddela.


Ilo bytte stol och satt med mig istället. Hon är verkligen en mysig tjej.


När maten var slut svalnade intresset hos somliga, som istället tog plats i fin-fotöljen som hon gjort till sin.

Idag är det fredag och jag är ledig fredag-lördag-söndag!
Vi får se vad det blir i helgen.

Ha det bra!


Kallt! (vi längtar till sommaren...)

Nu har vi haft så kallt några dagar... I morse visade termometern -20. Ja, jag vet att det är typ varmaste stället i Norrbotten (det har varit kallare än -30 på sina håll) men det är jobbigt ändå!! Jag är så frusen. Hundarna är så frusna. Vi vet inte vad vi ska göra. Idag fredag har jag min lediga dag (jepp, alltid ledig på fredagar) och har dammsugit hela huset uppe och nere, tvättat, haft kloklippningsdag för hundarna (vår fredagsrutin) och tagit lite tandsten på dem också. Diskat, lagat mat och rastat hundar förstås men bara korta vändor.
Denna bild tog jag på årets mörkaste dag i december.Jag och Maria promenerade med hundarna på isen vid Tjuvholmssundet.

Nu blir det ljusare och jag längtar till våren... Det är en fantastiskt fin tid framför oss. Mars, april, maj, sedan sommaren...  Vi störtar ut i skogen när det första plätten i skogen tinat, för att lägga korta spår, lita på det.
Vi spenderar ju alltid några veckor under sommaren i skärgården. Nu minns vi alla fina stunder.


Vår stora hundgård på Sandön. Hundarna har havsutsikt åt flera håll, här snackar vi 5-stjärnigt :-) . De är ute hela dagarna från morgon till kväll. Inte hela tiden i rastgården, vi leker på vår stora tomt, badar i havet, promenerar i underbar skog, går förbi udden till långstranden bara 200 meter bort... Ja, jag säger ju att det är vårt paradis!

Ilos tassar. Jag älskar hundtassar!!!!
Vi gjorde en båtutflykt till Sandgrönnorna, en ö i Luleå skärgård som är helt obebodd. Förut var det mest sand men nu har det växt igen mycket, men otroligt vackert ändå.

Morris och Isac på strandpromenad :-)


Ilo och Malla.
Förresten hittade jag massor av svarta skalbaggar på den här ön. Jättevackra. De fanns i stora kolonier. Året innan när vi var där fanns det hur många som helst. Jag gillar insekter och framförallt skalbaggar. Och ja, jag är helt normal om någon undrar :-)

Ha det bra!

Isac's valpar + vinterpromenad

Jag skulle lagt dessa bilder på hemsidan för länge sen, men bättre sent än aldrig...
Valparna som överlevde alltså, de var sex från början men mamma Ilo hade dåligt med mjölk och tyvärr hann fyra  fina blå valpar dö.
En hane och en tik klarade sig, de är på bilderna 3 1/2 vecka gamla, kort tagna när jag åkte och tittade på dem.  Jag glömde helt bort att fota dem, och när jag sedan tog fram kameran innan jag åkte sov de heeela tiden. Detta är alltså Mallas helsyskon.
Pojken (vilken goding han var, JÄTTEFIN!):Och tiken:

Tikvalpen bor nu hos mamma Ilo och Heli, de har inte hittat rätt hem åt henne ännu. Hon är runt 10 veckor gammal och har börjat träna grunderna för lydnadsmomenten. Om du är intresserad av en pigg och glad valp med mycket leklust så hör av dig. Tyvärr är det för sent att få henne till Sverige utan rabiesvaccinering, men kanske någon som bor i Finland läser detta...

Idag var jag och hundarna ute i skogen hemmavid, solen sken och -4 grader. Perfekt vinterväder!

Ilo är hemma igen efter löpet och hon och Malla leker mycket när de är ute. Malla är svår att fota. Mest blir det så här....

...eller så här...


På hemvägen var det uppställning för gruppbild.

Redan börjat skymma som ni ser. Vi har så fina skoterspår att gå på under vintern, skönt att kunna rasta hundarna och gå långpromenader utan att behöva ta bilen. Skogen finns bara ett kvarter bort.

Från och med nu ska jag försöka lägga ut mycket bilder i bloggen. Idag var ju en bra början :-)

Ha det gott alla så länge!

RSS 2.0