Urspårning

Jag vet inte exakt när det hände men tror det var natten mellan onsdag och torsdag. Valparna bestämde sig då för att börja L E V A. Inte bara knalla runt, kissa, bajsa och låta lite ibland. Nä nu ska det levas ordentligt. Dom röjer dag och natt, biter hårt i allt som går att bita i (och saker man inte trodde gick att bita i).
Nu kan dom knyta upp skosnören, springa jättejättesnabbt, jaga bollar, tugga tuggben å massa annat!
 

Pink och Stormen gör grimaser i hemliga gömstället


Skies vill kolla in en snygging (vår spis är väldigt nosduttad...)


Cool kille alltså!


Vi biter varann hårt


Ibland så hårt att vi skriker i högan sky


När vi ätit ska man städa undan matskålen, duktig Thrill


Shake och Lovis
 
Alligatortänderna


Smash äter på gallret


Fyra flickor- Stormen, Balls, Lovis och Flamma


Flamma


Smash kan både rulla skålen, stå i den och bära


Han kan även stå PÅ den


Kan jag få påfyllning?


Inte konstigt man blir lite trött emellanåt...


Puh sova sova

Powernap (i hemliga gömstället)


Ibland somnar vi i leklådan också
 

Zzzzz

 Sover gör man hursomhelst, närsomhelst och varsomhelst
 
Ibland sover vi. Små babyhundar ska sova mycket. Det tar på krafterna att växa. Idag har vi kissat typ 172 gånger och bajsat lite färre men ganska många bajsar blir det också. Ibland hinner vi före golvmoppen och då blir en kisspöl istället typ 40 kiss-tassavtryck runt runt runt som typ 101 dalmatiner sprungit runt, fast vi är ju inga dalmatiner utan full rulle colliebäbisar. Vi springer så snabbt att öronen flaxar och gör man det blir kisspölarna-som-blivit-uttrampade-över-hela-köksgolvet H A L K I G A och då sladdar vi omkring ungefär som stjärnor på is, fast är man bara fyra veckor gammal ramlar man lätt och då har vi kiss lite överallt, på kroppen, öronen och varhelst.
Sen äter vi köttfärs ibland, då skriker vi HÖGT för är man hundbäby och får köttfärslukt i sin lilla valpnäsa, då är svälten nära!!! Får man inte matnu-på-direkten-exakt då kan man dö. Därför skriker vi så högt vi kan, Flamma skriker alltid högst, längst och ledsnast för hon är tydligen lite lite närmare svälten än oss andra, men för att vara nästan död är hon väldigt levande. Köttfärsen betyder panik, krig och kämpaanda. Vi springer hit och dit, fram och tillbaka, runt, klättrar på varandra, ramlar hullerombuller, köttfärsen är inte bara i våra magar utan också utanför magarna, till exempel på golvet, på skåpar, mattes sandaler, på hennes kläder, i våra babynäsor så vi måste snyta ut den, ibland har vi köttfärs i ögonen, öronen och i pälsen.
Ibland dricker vi gottemjölk från mamma, då är det värsta boxningsmatchen, får man in en riktig höger då blir en tisse ledig, tills nån annan får in en fullträff och man själv flyger iväg. Mamma tycker vi är lite jobbiga men hon är en van mamma och suckar bara litegrann när hon tror att vi inte hör.
När våra babymagar är fyllda med köttfärs och gottemjölk då blir vi helt galna, och vi galopperar runt runt, brottas med varandra, drar i filtar, kläder och det är ungefär som på tivoli fast vi behöver inga maskiner som åker med oss runt runt för det fixar vi själva. Tio stycken med 40 babytassar tillsammans, vi är överallt, i kylskåpet, hänger i en strumpa, gör frivolter från bädden, har rally på altanen och morrar, skäller och tycker vi är världsbäst.
 
Puh inte konstigt att man blir trött....
Gonatt från Skies
 

Utomhus

Idag var vädret lite bättre och valparna fick vara utomhus för första gången. Det var jättekul, jättespännande och alla lekte helt galet. Nu börjar det vara FULL FART, och värre blir det :)

Merciless Skies On Fire

Blå brudar Merciless Shot Of Love och Merciless She's Got Balls bakom.


Merciless Stiff Upper Lip


Merciless Shot Down In Flames- Flamma med så härlig attityd!


Lovis igen


Dagens Smash: Om jag gapar så häääär mycket ryms brorsans huvud i min mun!


Merciless Stormy May Day- Stormen röjde helvilt ute, så pass att hon inte fastnade på någon utebild...först ut och sist in var hon.


 

Når man till himlen?


Om man sträcker sina tassar så här, når man till himlen då?

Kan man nå till himlen?

Bara en endaste gång.
Få stryka en päls man saknar. 
Prata med en vän man mist.
Säga allt man vill säga.
Ta en liten liten stund tillsammans.
Och låta hjärtat vara helt för ett ögonblick.

Himlen har fått en ny stjärna och hemma hos hans människor finns bara ett stort tomrum. Hans leksaker väntar på att få lekas med. Hans hundhår finns ännu kvar i soffan. Kopplet hänger på sin krok och stegen av hans tassar hörs inte mer. Sovplatsen där hans kropp för bara några dagar sedan legat, andats och lämnat en varm grop efter sig är nu kall och smärtsamt tom.
Att mista en hund är hårt och att mista en ung hund ännu mer. Hastigt, utan förvarning eller förberedelse.
När man plötsligt får en dödsdom, ord som säger att livet snart är slut, livet rinner iväg genom fingrarna och tiden tillsammans knapp. Några veckor eller dagar är allt som finns kvar. Då försöker man vara stark, går till jobbet som vanligt, ler ibland och gör allt det där vanliga vardagliga som fyller dagarna. Men inuti är man så ledsen, kroppen känns tung och sorgen äter sig in i själen, och när ingen ser rinner tårarna, smärtsamma tårar som gör ont. Man är stark för sin hund, ger honom en fin sista tid och hoppas att ett mirakel ska ske, att mardrömmen en dag är över och allt bara var ett misstag.
Så kommer dagen. Dagen man inte vill ska komma, dagen man vill undvika, vända sig bort från och slippa uppleva. Han blir hastigt sämre, blöder näsblod igen och denna gång slutar det inte. Nu är det dags att släppa taget, säga hej då och låta honom gå. En familjemedlem kommer aldrig mer hem.

Nu slipper du ha ont, du kan springa och leka i din hundhimmel i all evighet. Du tänker nog, ni behöver inte vara ledsna, ni behöver inte gå sönder eller tycka synd om mig, jag mår bra.
Men kvar på jorden finns ditt tomrum, minnena av dig och några ledsna människor som tog dig till sina hjärtan och nu saknar dig så hjärtat brister. Som vill nå till din himmel. Bara en endaste gång.

Sköt om dig fina vovve!

  

Bildbomb!Merciless Smash'n'Grab och Merciless Shot Of Love

Idag får bilderna tala för sig själva :)
Merciless Shake A Leg fastnade inte på någon bild men ska ta extra på henne nästa gång.
Valparna är nu 3 veckor gamla, galopperar fram och hela gänget är helt underbart vackra!
Fortfarande finns det en hane kvar att tinga, vi söker ett aktivt hem med massa kärlek och träning i någon form. Hör av dig om du är intresserad!

Killarna:


Merciless Skies On Fire


Merciless Skies On Fire


Merciless Stiff Upper Lip


Merciless Stiff Upper Lip


Stiff har hittat en kompis :)


Merciless Shoot To Thrill


Merciless Shoot To Thrill


Merciless Smash'n'Grab- killen har blåa ögon!


Merciless Smash'n'Grab


Smash igen, alltid ska han spexa denna lille gosse :)


Smash räcker ut tungan...


Smash babytassar
Tjejerna:


Merciless Sink The PinkMerciless She's Got Balls


Merciless She's Got Balls


Merciless Shot Down In Flames


Merciless Shot Down In Flames


Merciless Stormy May DayMerciless Stormy May Day


Merciless Shot Of Love- Lovis lena babymage :)Nospussar från oss alla!

Puh

Puh!
Inte Puh som i Nalle Puh, ett sånt där mysigt sävligt snällt Puh som letar hoooooning, nä snarare ett full-rulle-livet-levs-varje-minut-PUH!
Nu har det varit väldigt mycket några dagar. Dom 24 timmarna ett dygn innehåller vill inte riktigt räcka till...
Jag jobbar, äter, handlar, lagar mat, dammsuger, rastar hundar, snusar på valpar, matar valpar, matar stora hundar, sköter om mamma hund, duschar, tvättar hundbäddar, tvättar kläder, städar efter valpar, rastar hundar igen, hinner ta nån tugga av middagen på stående fot, mamma hund H U N G R I G igen, klipper 180 små babyklor, klappar understimilerade vovvar, fotar valpar, skurar golv, filmar valpar, på jobbet igen, långpromenad, natta hundar, mata massa hungriga hundar igen, kissa hundar.....non stop living :)
Sova, det gör jag nästan inte alls. Livet är just nu väldigt mycket, väldigt levande och väldigt intensivt.

Min plan att i fredags hinna ta fina perfekta proffsiga stå-som-statyer-bilder på 10 stycken små galningar, ja det gick väl inte så bra... Vi ska göra ett nytt försök snart snart snart, håll er till tåls alla hugade för dessa godingar är värda att vänta på :)
Ni får två suddiga smakprov vad som komma skall....

Dom har alla en härlig resning, fina vinklar och attityd som bådar gott!

 

Födelsedag


Sontikan Surunmurhaaja "Ilo" 9 år ung
 
Igår fyllde vår vackra finska flicka 9 år, tänk vad tiden flyger fort framåt!
En vårdag för drygt 8 år sedan gjorde hon sitt intåg i vår familj, lämnade sitt land, sitt språk, sina hundkompisar och människokompisar och blev svensk medborgare. Hon blev vår "Hyvä tyttö", lärde sig svenska, lekte, spred glädje och hennes vackra ögon såg rakt in i mina, och så tog en ny hund plats i mitt hjärta.
Var tog tiden vägen? Vi har delat liv, säng, gått tusentals promenader, tränat lydnad och spår, upplevt sommar, vinter, vår och höst om och om igen, vunnit på utställningar, semestrat i skärgården, delat vardag och fest, medgångar och motgångar. Ilo är lekkamrat åt alla, kramkamrat åt barnen, springkompis åt alla hundar och uppfostrat många nya valpar som tagit plats i vårt hem.
Nu är hon 9 år ung, springer rally varje dag, frisk och kry som hon varit hela livet, glad och full av livsglädje. Varje morgon ser jag in i hennes vackra stora ögon och varje dag känner jag stor tacksamhet över att få ha min vän och livskamrat vid min sida.
Tack Riikka för att jag fick förtroendet att ta hand om din fina valp!
 
 

Livet i en valplåda

 
Idag ska ni få lite nya bilder på hårdrockarna, 16 dagar gamla.
Först vill jag bara säga, eftersom många frågar om mitt inlägg på bloggen igår, det är inte Enzo som är sjuk. Han är frisk och kry och sitter och tittar ut över vattnet och tycker det är underbart att vara hund :)

Nu till 10-kamparna!
Livet i en valplåda börjar sakteliga att bli riktigt spännande. Nu har våra hundbäbisar öppnat sina ögon, lärt sig att sitta utan att tappa balansen och promenerar omkring än hit och än dit. Dom brottas, biter varandra och tränar på diverse kampsporter :) 


Merciless Stormy May Day- numera med ögon!


Stormen igen


Merciless Smash'n'Grab- man kan titta än hit...


...å än dit... 


Merciless Shot Of Love- lilla Lovis har förstått att det finns en värld utanför lådan också...


... "Hur ska jag ta mig över...?"


Merciless Shoot To Thrill- tuffa killen attackerade allt idag, även väggen :)


Lill-Thrill igen


Stormen har numera också börjat med gympa!


Mys är också viktigt.
Fr.v. Merciless Stormy May Day och Merciless Smash'n'Grab,
sen Merciless Stiff Upper Lip och Merciless She's Got Balls.


Kamphundar :)


Bäst att sova lite till så jag orkar med nya bus, hälsar Smash 

Bara en hund

 

Jag är bara en hund och mitt liv är alldeles (h)underbart"
 
Det är bara en hund.
Ett stycke kropp med ett hjärta som slår, fyra ben, lång nos, svans och en liten hjärna. Bara ett djur, som älskar dom sina oändligt, som med energifulla ben springer ut sin lycka varhelst närhelst, snusar in spännande lukter i sin doftvärld, som viftar på sin glada svans dagarna i ända och ibland tänker små enkla hundtankar om livet, sorger och lycka.
 
En kille som delar sina dagar med en husse, matte och två barn. Han är tre år gammal, i sina bästa år och har hela livet framför sig. Alla roliga äventyr han ska vara med om, all lycka han ska känna när han springer fri som en fågel, alla dagar han ska uppleva tillsammans med sina människor och alla nätter han tryggt och nära ska dela deras säng. Han är barnens bästa vän, mattes promenadkompis och husses springkompis. Han åker till landet ibland, badar och är alldeles fylld av lycka över att få vara hund, springa ut all energi och leka med livet.

En sommardag blir killen lite hängig. Hans ork är inte på topp och hans människor åker med sin älskade vovve till veterinären. Provsvaren kommer efter några dagar. Provsvar som knyter sig i magen, tårar ögon och skär i hjärtat.
 
Dumma. Hemska. Elaka. Orättvisa. Sjukdom. 
 
Den lyckliga mitt-i-livet-hunden har sin tid utmätt. Alla dom oändligt många roliga lyckliga dagar han skulle leva här på jorden finns plötsligt nästan inte längre. Alla morgnar han skulle vakna, sträcka ur sömnen från sin muskulösa kropp och skutta ut på morgonkiss, alla kvällar han skulle krypa upp i soffan, lägga sig nära nära och knorra förnöjsamt, sucka lyckligt och drömma fina hunddrömmar.
Alla stunder som varit är snart bara minnen.
Alla stunder som skulle bli kommer aldrig.
Livet rinner iväg och ingenting ingenting finns att göra.

Dagarna finns snart inte.
Världens finaste unika speciella vovve lever sina sista dagar på jorden, hans tassar lämnar sina sista tasspår och hans människor försöker minnas allt och spara honom i sina hjärtas innersta vrår. Dom njuter av hans närvaro medan tid ännu är och trycker ansiktet mot hans hals, drar in hans lukt, stryker med fingrarna mot hans päls och ser in i hans ögon. 
Aldrig. Mer. 
 
Att älska en hund är att älska livet.
Att förlora en älskad hund är att förlora sin bästa vän och en del av livet.

Jag tänker på er och även mina ögon tåras, även mitt hjärta brister och livet känns så orättvist. 
Mest av allt tänker jag på dig, fina vovve. 
Varför måste du gå?
Varför?
 

Hela kullen röntgad


Merciless Maniac 'Robin'
 
Idag kom Robins resultat på Hunddata:
Hd A/A Ed 0/0
Han är också ögonspeglad som vuxen utan anmärkning. Fina killen har gjort ett mycket trevligt mh med 1:a på skottprovet, en mycket glad, social hund med stor leklust, framåtanda och helt obelastad av allt. Grattis Cecilia till alla fina resultat, tack för att ni tar hand om Robin på bästa sätt!
Nu håller vi tummarna att det blir små Robin-valpar, det är spännande planer på gång...
 
Detta betyder att alla sex vovvar i M-kullen nu är höftledsröntgade, samtliga med A/A, tre är också armbågsröntgade utan anmärkning :)
 
TACK alla fina valpköpare!!
 
 

Gympa med Smash

Smash är en riktig liten filur med stor humor och det ryms mycket bus i den lilla kroppen :) Va månde bliva...bara 1 1/2 vecka gammal men han har mycket aktiviteter för sig mest för jämnan. Är det inte gympa så är det att krypa runt i lådan, bita sina syskon, klättra på mamma, snacka lite eller varför inte smaka på allt som ryms i den lilla babymunnen.
Se själva...


Heter man Smash'n'Grab måste man tidigt träna på att smasha...


Med munnen kan man gaaaapa stort...


Merciless Stormy May Day alias Fetknoppen (skulle behöva gympa lite mer...)


Stormen igen...en redig brud måste man säga. Hon borde heta Whole Lotta Rosie :)


Merciless Shot Down In Flames- Flamman


Från vänster:
Trefärgad trio Merciless Stormy May Day, Merciless Shake A Leg och Merciless Stiff Upper Lip.
Sen dom blå, Merciless She's Got Balls, Merciless Skies On Fire och Merciless Shot Of Love. 


Skönt att vila när man är så liten... (bara Smash som gymnastiserar i ett annat hörn av lådan)
Hårdrockarna

Här är dagens bilder av valparna, så klart hårdrockare allihop :)
Grabbarna först:


Från vänster:
Merciless Shoot To Thrill, Merciless Smash'n'Grab och Merciless Stiff Upper Lip


Merciless Skies On Fire


Smash, Stiff och Skies

Sen några av brudarna:


Merciless She's Got Balls


Merciless Shot Down In Flames- lilla Flamman


Merciless Shake A Leg


Merciless Shot Of Love- min favvo lilla Lovis 

Det händer så mycket i deras utveckling och varje dag ser man stor skillnad. Nu känner dom igen mig, tycker om när man kelar med dom och dom gör tappra försök att gå några steg på ostadiga små babyben, men det slutar alltid med kullerbyttor åt alla håll och kanter. Det märks att dom också blir mer och mer medvetna om sin omgivning, när filten är bytt i lådan kollar dom runt, luktar och biter i den. 
På några dagar börjar dom öppna sina ögon :)  
 

Björnen Baloo

 

Merciless Stormy May Day även kallad Fetknoppen

Det verkar som om björnen Baloo flyttat in i valplådan :)
En fetare fetknopp till valp har vi aldrig skådat, hennes mage är R U N D som en boll, hon leder viktligan stort och är allmänt utmärkande på alla sätt. 
 
Här kommer bilder på övriga godingar (lite mindre midjemått bara):
 

Gossen Merciless Smash'n'Grab


Smash igen med sin blå syster Merciless She's Got Balls


Hela gänget (bara målisen som fattas men morsan kan ju rycka in) 

Vi söker fortfarande familjer till några av valparna, det är främst hanar och ev en tik, så hör gärna av dig om du är intresserad!
Dom behöver få komma till aktiva hem med tydlig uppfostran och någon form av träning, och har du därtill även ett tävlings- och utställningsintresse är det givetvis ett plus, men det viktigaste är att valparna får vara familjemedlemmar, bli älskade för den dom är och leva ett roligt innehållsrikt liv. 


 

Ögongodis

 
Imorgon är det 1-veckaskalas i valplådan :)
Nu ökar dom snabbt i vikt och det är full fart, dom rör sig med mer kraft, drömmer mycket och ljudligt när dom sover och kryper omkring på sina små tassar.
Här lite bilder från igår och förrgår:
 
 

RSS 2.0