Världens goaste

Fick sån värk i nacken så det blev ingen hundträning :( Ni får en bild på Ilo istället, hon njuter av solen. Fina tjejen. Världens goaste hund, så glad i allt och alla. Suck, det är så tråkigt att ha värk. Trots det var jag ute med hundarna en timme, dom måste ju få sitt. Ligger och vilar just nu. Ska imorgon till kiropraktik, var tre veckor sen jag fick behandling sist. Det verkar behövas en insats nu..

Hej hopp

Nu känns hundträningsklådan alltför stor, ska träna hund efter jobbet! På asfalt men skit samma. Det får bli position och sådant som inte går i rasande tempo. Det mesta går i rasande tempo, förstår inte vad jag gör med mina hundar :) Jobbar till kl ett. Aerosmith räddade min morgon idag, blev på fint humör efter lite rock i bilen på väg till jobbet, haha. Ska försöka fixa nån bild från hundträningen sen!

När blir det löp?

Nu har jag börjat kolla Malla inför löp. Tror inte hon ska löpa förrän i maj men man vet aldrig. Har anmält till två utställningar i maj, hoppas det inte krockar med parning. Alla som söker en aktiv kortis för träning och ev utställning, jag tror det kommer bli valpar med stora förutsättningar inom dessa områden. Jag ska placera ut en tikvalp hos en fodervärd, känner du dig manad så välkommen att höra av dig :) Att ta en fodertik innebär ju att man får den bästa, och stort stöd och mycket hjälp från mig. Några valpar är redan bokade, men än finns det chans att kunna få en liten :)

Moccamousse

Vilket vackert ord, moccamousse. Gott var det också. Efterrätten när vi åt trerätters idag. Lyxigt på en tisdag :) Jag och valparna hälsade på hos mamma inne i stan, efter den sedvanliga skogsturen efter jobbet. Nu är jag lite less på att bara gå med hundar. Vill träna hund! Det är lite för kallt om fingrarna på kvällarna, sen är det dåligt underlag, väldigt fruset och isigt, eller så asfalt. Vi får ge oss till tåls några veckor till... Ska bli så roligt att sätta igång tre nya hundar :)

God lunch

Dagens lunch. God lax till huvudrätt. Jättegott :)

Deppig morgon

En trevlig dag på jobbet. Idag ska vi visst till restaurangskolan och äta lunch, inte igår som jag trodde :) I morse var jag så deppig, nu känns det bättre. Fick värsta gråtanfallet, haha. Varför känns det så deppigt ibland? Kanske hormoner eller nåt sånt. Nu är jag glad i alla fall! Kram

Eftermiddag på Lövudden

Vi tillbringade hela eftermiddan i Lövudden med Ulrica och barnen. Gick promenad på älven, åt gott och pratade. Så trevligt att hälsa på er som alltid <3 Ozzy tyckte nog att det var trevligt också. Han blev så kär i Ilo :)

På restaurang :)

Godmorgon! Idag ska vi äta lunch på restaurangskolan, hoppas det är god mat :) Ska hälsa på min kompis Axel efter jobbet. Och mamma Ulrica förstår! Det blir nog hundlek i solen också. Kram, hoppas ni har en fin måndag <3

Trötta hundar och trött matte

Nu är vi alla trötta här. Full rulle hela dan. Ikväll åkte vi till hundhuset och tränade lite. Malla lite fritt följ och kryp. Valparna miljöträning och position och ingångar. Nu ska jag träna mig själv, haha, och sen sova gott :) Natti natti

Härligt i solen

Lena och Ilo, Stimma och Malla har det skönt i solen. Så härligt vi hade det i skogen idag. Nu hälsar vi på hos Ulla. Ser Sherlock Holmes. Hundarna ligger och sover och drömmer om lekarna tidigare idag :)

Bio!!!

Yes, bio med Lena!! Vi ska se bröderna Coens True grit :) Åhh så kul! Som ni ser har jag döskallen på mig, eller "turskallen" som jag kallar den, haha. Så perfekt avrundning på en skön dag i solen, träffat så många fina vänner idag, inklusive hundar :) Trevlig kväll alla! Kram

Frallor

Frallorna fick inga solrosfrön för dom var tydligen slut här hemma. Men gott blev det ändå. Puh nu är magen full i frallor, måste gå och vila en stund. Det måste man få göra när man är ledig :) Sen ska jag åka ut med hundarna i solen!

Kumminbröd

Så här blev kumminbrödet :)

Stora bakdagen

Idag är det stora bakdagen! Ska göra småfrallor med rosmarin och solrosfrön, och ett jättegott kumminbröd man gräddar utan jäsning. Mmm:) Det är så gott med hembakt bröd. Nu ska jag dammsuga nedervåningen medan degen jäser, har redan tagit där uppe. Snart får ni se nygräddat bröd :)

Matlagning

Alla hundarna älskar att vara hos Ulla och Kjell, för där lagas det ALLTID mat, dagarna till ända. Givetvis får hundar deltaga i denna matlagning, det är mycket populärt :) Mums tyckteStimma om surströmming!

Händelserik dag

Efter jobbet gick jag och Lena runt travbanan med alla hundarna, dom lekte som galningar! Sen tog jag valparna och åkte in till stan, där träffade vi Ulla och Diva och gick lite på marknaden. Blåste kallt som f-n! Men hundarna var så glada och Stimma vill pussa på ALLA hon ser (vilket blir ganska många i Luleå centrums gågata). Sen åkte vi till Ulla och åt surströmming, så gott :) Hundarna fick tuggben, givetvis ville Måns, som alltid, ha justStimmas ben, men det löste sig till slut :)

En suddig jag

En suddig bild på mig jag tog just innan jag åkte till jobbet. Ungefär så jag känner mig, haha. Trött och suddig. Har min nya skinnjacka :) Är så less på mitt mörka hår, funderar på att färga det lite ljusare. Drömde inatt att jag var hos frisören, på Sax & maskin, den bästa salongen i Luleå. Kanske ett tecken att jag ska göra nånting åt mitt hår?! Ha det bra och va rädd om er idag :) kram

Morgonmys

Stimma och Ilo har mysstund på morgonen. Fast nästa sekund var dom inte alls så stilla :) Det är fullt ös på morgnarna, men helt lugnt när jag åker på jobbet vid åtta.

God mat

Egentligen ska jag äta mer snabba kolhydrater som pasta och vitt bröd, för mitt blodsocker är så lågt ibland, men jag gillar det inte! Lasagne tycker jag om men kan ju inte äta det varje dag :) Älskar grönsaker, som detta. Morötter, broccoli, persilja, sparris, tomater. Kokade ett ägg och mjölk till. Gott! Vi gick med Mafia och Stimma till djuraffären i stan, dom tyckte det va så kul :) Finns mycket gottegott där, haha. Nu snusar alla här. Har tränat och ska sova strax. Gonattkram!

Min väska <3

Jag <3 min väska. Haha. Den är min nya kärlek. När den andra finns på andra sidan jorden. Ska hämta Lena nu, vi ska ta ut hundarna en sväng i skogen. Tjenamoss :)

Solig onsdag

I morse kände jag mig lite deppig när jag steg upp, så där som man kan känna sig ibland. Det vände när jag tog in tidningen och såg att Luleå hockey vann första semin borta :) Tack för det, nu är jag glad hela dan! Solen skiner, ska nog träffa Ulla i em, tänkte ta Mafia och Stimma och gå på stan. Det är bra träning för valpar. Hoppas ni alla mår bra och har nånting som gör er dag fin! Man ska hitta en skön tanke och hålla fast vid den, varje dag. Kram

Valpträff

Just kommit hem från en valpträff på Lerbäcken, vi gick kvällstur tillsammans med Riitta. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, ikväll hade solen hunnit gå till sängs :) Snygga tjejer är det: Mafia, Nicki och Stimma. Nu ska jag träna och sen sova. Är så himla kvällstrött och morgonpigg. Stiger upp före sex på morgnarna. Bara för att jag är så pigg! Helknäppt :) Natti natti

Tre månader med Stimma

Så här såg lilla Stimma ut när hon kom från Kumla i december, precis tre månader sen. Hon åkte tåg ända till Luleå och det var skitskoj tyckte hon. Syster Viktoria fick stå ut med hennes resesällskap, än en gång tack för hjälpen. Och tack Jeanette för denna glada goa tjej! Jag hade tänkt ha henne hos en fodervärd men hon charmade in sig totalt :)

Smarrigt mellis

Jättesmarrigt mellis! Eller efterrätt om man så vill. Turkisk youghurt, valnötter och flytande honung ringlad över. Så gott! Testa om du inte redan gjort det :) kram

Shopping!!

Sen åkte jag med Lena till stan, hon skulle köpa nya kläder och ville ha smakråd. Vem annars än mig :) Jo det gick bra, hon hittade jättefina kläder. Jag var givetvis tvungen att handla själv... En skinnjacka (fuskskinn förstås), linne och en mörkbrun stickad tröja. Här är jag i provhytten. Vi blev så fina båda två! Tack Lena för en underbar dag <3

Hela gänget!

Promenad efter jobbet. Här är hela gänget samlat. Från vä: Stimma, Mafia, Måns, Ilo och Malla. Ally bor i våra hjärtan. Vem jag är på bilden kan ni nog lista ut :) Visst är vi fina!

Zzzz...nark

Så här mycket arbetar Måns! Snark sa han och somnade. Snart får du vakna, vi ska ju åka hem och leka med kompisarna som väntar där på oss.

Lipgloss

Måste ha lite flärd på måndag morgon, haha. Lipgloss på jobbet. Idag har jag Måns med mig, han har inte lipgloss men verkar glad ändå :) Önskar alla en skön måndag! Kram

Dåligt hockeyintresse..

Hockeyintresset verkar lågt bland dom fyrbenta här. Nu snusar alla gott. Måns är jätteglad för Ilo är hemma igen, hon har varit med mamma på ön i helgen. Eftersom hon löper var det skönt för Måns att få lite lugn och ro. Tack mamma, du är världens bästa mamma <3

Yes Luleå i semi :D

Yes Luleå är i semi!! Hockey alltså om nån inte fattar. Har tränat och lyssnat på förlängningen i lurarna, bättre adrenalin har jag väl aldrig haft :) Fan vad kul!! Jag måste få svära. Ni får ingen bild, eftersom jag inte var där och såg matchen (när skulle man ha tid me det!) Nu är det fest i stan, iaf tills Ske-å tar ner oss på jorden..

Promenad

Vi gick en härlig promenad med Lena och Trixa när jag kom från jobbet. Idag hittade vi Mafias halsband, men tyvärr har något djur bitit sönder det.. Får köpa ett nytt. Nu slappar jag i sängen, man mår så gott när man varit ute i friska luften. Blir en lugn kväll, som alltid haha. Ska träna lite senare. Hoppas er dag också varit bra!

Glassprovning

Ny glassprovning. Vilket lyxjobb jag har :) Är ingen glassmänniska men denna moccaglass är jättegod! Blir sugen att börja dricka kaffe igen, haha. Men nej det ska jag inte. No no. Slutar snart jobba för idag. Ska ut i solen med hundar. Mafia tappade sitt fina jokkehalsband igår.. Typiskt. Vi får leta vidare idag.

Vintertrött

Ni får en bild på mig idag också. Haha jag är så less på att vara vintertrött! Vill gå i linne och kjol och va fräscht brun och njuta av värme.. Vara på ön och gå barfota och känna sanden mellan tårna.. Skulle kunnat tänka mig att va på Nya Zeeland också :) är bara lite avis. Liiite. Kram

Fint med köksbord

Så här ser det ut ibland när jag ska äta frukost. Det är hundar ÖVERALLT hemma hos oss :) Mafia har kommit på vad man har köksbord till, självklart ska man stå och ligga på det så man har stenkoll på allt som händer utomhus. När jag säger åt henne att gå ner tittar hon på mig och förstår inte vad jag menar. Klart man ska stå på bordet tycker hon!

Jobbhelg

En sömnig tjej på jobbet :) Haha. Jobbhelg, vi har massa roliga saker vi ska göra!

Lite nytt :)

Hämtade lite grejer jag beställt. Flip flops till stranden, och överallt annars också. Jag går bara i såna på sommaren :) Gillade den här väskan så mycket, den kommer bli min stora favorit. Svarta tight, jag går knappt i andra byxor :) Å så en bh. Det blev inget spring, tyckte det var lite för kallt. Har tränat hemma istället. Längtar så till våren när jag kan börja springa ordentligt!!

Lediga fredag

Idag har jag varit och handlat massa mat åt människor och hundar, sen bara mossat runt här hemma mest. Fixade naglarna med Chanels paradoxal, en gåva från allra käraste syster. Du är bäst! Måste nog ut och springa ikväll, min energi är bara för stor just nu :) kram

Så trött e jag inte!

Mina ögon e öppna, se själv. Vadå en dag på året kan väl även jag få va trött?! Fast jag e bara lite. Snart är allt som vanligt igen, oroa er inte. Pussar från Stimma som njuter i sängen

Mums

Vi åkte en sväng till skogen men var inte ute så länge eftersom Stimma är lite trött idag. Istället lagade jag en underbart god kikärtsgryta med bananer, äpplen, massa tomater å annat gott. Mums!

Stimma trött idag

Idag när jag kom hem från jobbet och hundarna haft sitt vanliga race ute på gården gick Stimma och la sig i värmen på toaletten, bland smutstvätten. Lilltjejen är visst lite trött idag. Men gud va mycket tvätt jag har! Måste skaffa en kille som kan tvätta åt mig :)

Vita vidder

Se så härligt det är på isen! Idag parkerade jag bilen på isvägen och vi gick långt längs skoterleden, rakt ut i havet. På vissa ställen, troligtvis där det ligger sten, har isen sprängt sig. Som här. Det blir stora flak av tjock is som pekar upp mot himlen. Hundarna ska självklart kolla vad det är :) Den lilla pricken på höjden är Stimma. Nu ska vi sova och drömma om dagens äventyr. Kram till alla

Toy boy?

Hmm när jag vaknade imorse hade tuggummit jag vanligtvis har i örat fastnat i pannan.. Matte får inte bort det så nu har jag ett toy i pannan. Coolt! Pussar från Måns

En sten på Nya Zeeland

Fick en bild från Nya Zeeland idag. Jag brukar när jag är arg kasta bort fina lappar Patrik har skrivit till mig, och foton han gett mig. Den här stenen kommer du aldrig hitta och kan aldrig kasta bort, sa han. Det var väl fint :)

Kom å ta mig!

Kom å ta mig era skitungar! Lyckades fånga den skyldige på bild. Vi längtar till den dan hon inte längre ryms under soffan :)

Stimmas lek

Stimmas lek: Man tar en soffa eller säng eller liknade, som man precis ryms under. Sen leker man igång sina kompisar och när dom är som mest uppjagade kastar man sig under soffan. Längst in så dom stora hundarna (dvs alla utom Stimma) inte når. Det är jättekul att retas, och alla skäller som galningar. Fast Stimma skäller mest. Det är jättekul. Men inte för dom tvåbenta som råkar bo i samma hus.

Vill ha!

Dessa gillade jag verkligen. Jag älskar rött och vitt! Bilderna ger inte verken rättvisa, dom var verkligen vackra :)

På utställning

På utställning men inte hundutställning utan konstutställning på Norrbottens museum, väver av Christina Lindmark. Se så vackert, en sådan skulle man ha hemma!

Måndag morgon

Måndag morgon och vi är uppe tidigt som alltid. Vid halv sex-sextiden brukar Stimma vakna och då är det svårt att sova vidare. Fast jag kan inte sova själv heller nu när det blir ljust ute så tidigt. Vi har haft en skön helg, igår hade vi collieträff med Mats, Maria och Riitta. Sen åkte jag på stan och shoppade lite smink och kläder. Så skönt att våren snart är på ingående, det har kommit så mycket härliga vårkläder :) Nu jobbar jag till kl ett, sen ska jag åka ut med hundar på isen. Hoppas ni alla mår bra! Kram

Morgonpromenad

Morgonpromenad på Lerbäcken med Riitta och Nicki, som kommit ända från Tyskland. Hundar talar ju samma språk över hela världen, och hon tycker det är jättekul att leka med sina nya kompisar. Snart tror hon nog att hon är en kortis :) Stimma fick sen komma in till Riitta när vi fikade, barnen lärde henne att äta corn flakes från bordet. Lätt som en plätt sa Stimma,jag äter allt var som helst hur som helst!

Utsikt över stadens gator

Mafia hittade en perfekt utkikspost idag när vi hälsade på hos mamma i stan. Spännande att hålla kolla på vad som händer på stadens gator :) Nu ska vi gå en kvällspromenad och sen ha en lugn fredagskväll. Måns är hos Johannes så det är bara fyra hundar här hemma. Så lugnt har det inte varit på år och dag :)

Ledig!

Nu är jag ledig till måndag morgon :) Ska imorgon på förmiddagen till kiropraktiker, dom försöker fixa min nacke och det går faktiskt ganska bra. Jag har inte haft min värsta värk sen jag har börjat behandlingen. Har en nackskada som ger mig svår värk i perioder, ibland kan jag vara dålig fem dar i följd. Det måste vara helt fruktansvärt att leva med smärta jämt, som endel måste stå ut med. Annars har jag inget inplanerat i helgen. Det blir såklart massa roliga hundaktiviteter :) Va tråkigt alla icke hundägare måste ha det mest för jämnan!

Ny glass med mintsmak- mums!


Förmiddagstur på isen innan jobbet


Stimma såg en häst- och stod stilla! :)


Ilos glädjefnatt är att rulla sig


Störtkul att jaga sin lillebror!


Syskonlek idag- vi hälsade på hos Merry :)


En mindre i familjen

I lördags åkte Ally med flyget från Luleå via Arlanda till Gardermoen utanför Oslo. Resan gick jättebra och numera är hon en norsk jänta. Jag är verkligen glad att hon får en så fin familj men så hemskt tomt det blev här hemma! Så ledsen jag varit i helgen har jag inte varit sedan Morris dog. Idag känns det mycket bättre. I höstas när jag röntgade höfterna på henne så visade det sig att hon har grad c på en sida, och därmed helt klart att jag inte skulle kunna ta valpar på henne. Jag har sen dess funderat om jag ska omplacera henne eller inte. Nu när detta fantastiskt fina hem dök upp bestämde jag mig för att låta henne glädja fler. Hon är otroligt saknad och det gör ont i hjärtat, men hon har det jättebra. Att skicka iväg henne är en av dom absolut svåraste saker jag gjort i mitt liv. Förhoppningsvis känns det bättre så småningom. Så nu är det fem hundar hemma. Valparna ska sättas igång i träning i vår, både spåret och brukslydnaden. Det känns spännande. Nu slutar jag strax jobbet, ska ta hundarna ut på isen och Johannes ska ta foton på valparna. Dom är så snygga. Snart får ni se :)

Måns är min kollega på jobbet idag


Nu flyger Ally till Oslo- mot nya äventyr!


Stadspromenad med Mafia & Stimma, och Ulla & Diva


Tjejstund


Fyra kortisar åker bil :)


RSS 2.0