Midsommar!

Så var det midsommar! Redan! Var tog försommaren vägen?!
Jag sitter i stugan på Skagsudden (bilder i tidigare blogginlägg) och kan blogga. Johannes, lillebror, är här och har med sin bärbara dator med mobilt bredband. Jag som knappt kan använda en vanlig dator har stora problem med denna, knäpp mus (som bara är en svart platta) som är så känslig att jag klickar på saker jag inte ska klicka på hela tiden...
Alison har definitivt förstått vart vi ska när vi kommer till båthamnen. Bråttom ut på bryggan och idag hoppade hon i båten själv. Isac har varit hela veckan här ute med lillhusse(Johannes). De två har nog haft det lugnt och skönt. Det märks att Isac trivs med att vara på egen hand och ta det lugnare, lederna är inte så bra och han är stel.
Malla tränas för högre klass. Spårupptagen går bra, hon spårar så fint! Upletande går framåt, nu letar hon inte alltid "hellre än bra" som jag brukar säga.... Dvs spring spring spring. Jag skickar nytt skick också när hon hittar ett föremål. Är vinden svår så hittar hon ingenting alls, men det kan vara svårt även för en mer rutinerad hund. Lydnaden går framåt. Krypet är fantastiskt (ja faktiskt!) teknikmässigt, dock tycker Malla att man ska krypa och varför då stanna upp? Jag använder "stanna" i halten för annars har jag en hund 1-2 meter framför mig... Hon kryper snabbt ska ni veta.  Det är svårt att få stopp på henne ibland.
Det är verkligen full rulle. Jag har fem veckor kvar innan semester. Jobbar, rastar hundar, tränar hundar, sköter trädgården, vi har börjat fixa färdigt hundgården hemma, är i stugen på Skags, städar, tvättar, nästa vecka ska vi måla huset..... Grannarnas sheltie Trixa kommer på lördag och ska bo hos oss två veckor. Ja, inte har jag tråkigt i alla fall.
Är ledig i morgon midsommarafton, jobbar helgen sedan. Jobbar helgen efter det också. Har bytt för att kunna vara ledig Collie-SM i Piteå. Så från lördag är jag ledig en dag på 13 dagar.
Nu njuter jag av en underbar kvällssol i skärgården. Hundarna är intagna från hundgården, lugnet har lagt sig över udden. Det ligger hundar överallt i vår lilla stugat. I soffan, i sängen, på golvet, i hundbäddar. Härligt med hundar kring sig!
TREVLIG MIDSOMMAR på er alla!


Utställning Piteå BK


Idag åkte jag och Lena tur och retur :-) till Piteå Brukshundklubb för att ställa ut Malla. Men nej, vi hade inte en champion med oss hem... Domare var Ann-Catrine Edoff, mycket trevlig domare. Hon höll på CK:t pga lösa armbågar (och det stämmer ju) och något lätta öron. Annars bra kritik. Kallt och regnigt, ca 8 grader. Brrrr, inte konstigt att öronen blev stela.
Men nog tycker jag att mattes älskling hade varit värd sitt sista cert, eller hur?!


Lena hade kameran med och fotade oss, tack för bilderna!

Sedan bar det av hem igen, lämna Malla, släppa ut hundar på kissning, ta med Alison och svänga förbi "helgdagis" på väg till jobbet (hon är hos min mamma varannan helg när jag jobbar eftersom det är längre dagar än vardagar att vara ensam). Idag glömde jag i alla fall inte bort att också stanna till på dagis och faktiskt lämna av hunden, igår tutade jag nästa ända fram till jobbet innan jag kom ihåg att hunden var med....
Nu är snart arbetsdagen slut. Jag har lite lyx att ibland kunna låna datorn på jobbet och läsa mail och blogga. Tack för det säger jag!

GRATTIS Maria och Kosmos som tävlat DM i bevakning i Jokkmokk igår och idag och kommit på 6:e plats!!!!!! I sin första tävling!! Vi är så glada och stolta. Det är inte många collies som syns i dessa sammanhang.

Ha det bra alla!

RSS 2.0