Malla löper :)

ÄNTLIGEN!!
Igår började Malla löpa :) Vi åker till Finland som planerat och träffar Kamu. Spännande!
Går allt bra föds små racer mallor i juli.

Jag har (förhoppingsvis, skäms på mig om jag glömt någon) meddelat alla som väntar på valp. Om någon annan är intresserad så ring mig på 070-678 91 46

<--- Valpsidan uppdateras senare i veckan.

Våren är här


Dags att skriva några rader. Nu börjar våren visa sig även här. Takdropp, gräsmattorna börjar synas och solen värmer så skönt. (Att vintern gjorde ett snabbt inhopp igår med snö som vräkte ner det glömmer vi!)
Så skönt när man bytt däck på bilen, då är sommaren inte långt borta!

Vi kan nog åka ut i skogen till veckan och hitta barmark nog för en uppletanderuta, kanske även kortare spår. Hundarna längtar nog efter att få arbeta lite mer! Ska sätta igång med lydnaden ordentligt med Ally och Colin. Malla likaså, vi jobbar med momenten för högre klass. Hon har inte börjat löpa. Den som väntar på något gott...

Colin har nu bott snart två veckor hos oss. En glad kille som stortrivs med hundarna. Ally och han som sagt bästisar. Han är lätt att ha lös ute, lyssnar väldigt bra på NEJ, vet (för det mesta) att han heter Colin och kommer när jag ropar. Ally som i ett års tid hetat Ally vet inte det själv alltid :) Goddag yxskaft kan man också säga. Det finns bara en Ally och de som träffat henne förstår precis vad jag menar. One of a kind.

Vi laddar batterierna för maj månad som alltid är så intensiv. Det brukar bli mycket träna hund. Ally ska göra MH också. Ska bli så trevligt att se henne på banan. Tycker det är så intressant att se sina hundar, man har ofta ett hum men ibland blir man överraskad.
Målet är också att tävla appellen 6 juni på hemmaklubben. Om Ally vill detsamma får vi väl se :) Hon har numera en babyskola med Colin där man lär sig att vara så mkt jättebaby som möjligt, vilket inte direkt främjar vår lydnad på något sätt... Men det blir nog ordning till slut!
En ny stjärna från Gemdales :)

Nu har vi fått en efterlängtad lillebror!
Efter att Morris lämnat ett oerhört tomrum efter sig, och Isac's framben inte blir bättre, har tanken på en ny hanhund funnits ett tag. När jag fick chansen att köpa denna hund tvekade jag inte en sekund. Oj så glad jag är för det! I tisdags hämtade jag Colin på tågstationen. Efter att ha varit i storstan Göteborg och sedan åkt tåg i 18 timmar fann han sig direkt till rätta hos oss. Fint ställe tyckte han, här får man stora portioner mat! Rullade ihop sig på köksmattan och sov en stund innan vi åkte ut i skogen. Det här är ju livet sa han när det blev lek med nya syskonen. Ally tycker att lillebror är störthäftig :)
Colin stortrivs och han och jag fann varandra direkt.
Tack Jeanette för förtroendet att låta honom flytta till oss!

Här kommer bilder från första promenaden (han stod inte stilla många sekunder):

Nu längtar vi efter barmark så spårselen kan plockas fram :)


RSS 2.0